I kølvandet på samtlige terroristangreb: Europas fremtid

Postet første gang d. 14. november, 2015.

I kølvandet på samtlige terroristangreb, vi har haft den sidste tid: Vi oplever nu et kulturelt sammenstød imellem den Vestlige verden og den islamiske verden.Tak at være globaliseringen og de åbne grænser, har samtlige terrorgrupper haft frit spil til at planlægge deres vendettaer. Det vi har set nu, er kun begyndelsen. Der vil komme til at flyde mere blod i Paris’ gader. Og hvem ved, det varer vel ikke længe før vi får det næste terrorangreb i Danmark. Med den politiske og tolerante kurs, vi har kørt alt for længe, er skaden allerede sket.

Den massive indvandring har ført et kulturelt skred med sig, og vi står nu over for det, man med Samuel Huntington’s ord kan kalde “Clash of Civilizations”. Alt for længe har man prædiket om tolerance og racisme, i stedet for lægge mærke til den interkulturelle udvikling, som har fundet sted.

Jeg forestiller mig, at der nu (desværre) vil opstå et større skel imellem “muslimer” og “ikke-muslimer”. Man vil anstrenge sig mindre for at skelne imellem “moderate muslimer” og “radikale muslimer”, og dermed vil vandene blive delt: Man er enten “god” eller “ond”. Med den indvandring, vi nu har oplevet/oplever i Europa, forestiller jeg mig, at vi (eller vores efterkommere) med stor sandsynlighed, vil opleve en borgerkrig inden for de næste 100 år.

Man vil ikke have resurser til at håndtere konflikterne og holde oprørsgrupperne (islamisterne) i skak. Men vores civilisation er vel også forholdsvis ny. Og vi har, så vidt jeg ved, ingen eksempler på at så forskellige kulturer, har kunnet eksistere sammen i fred og harmoni. Måske er vores civilisation under alle omstændigheder dømt til undergang, men med så forskellige kulturer, fremskyndes processen. Med Samuel Huntingtons ord:

“It is my hypothesis that the fundamental source of conflict in this new world will not be primarily ideological or primarily economic. The great divisions among humankind and the dominating source of conflict will be cultural. Nation states will remain the most powerful actors in world affairs, but the principal conflicts of global politics will occur between nations and groups of different civilizations. The clash of civilizations will dominate global politics. The fault lines between civilizations will be the battle lines of the future.[2]”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *